Reset Password

header_image
Your search results
Natuur en cultuur in de omgeving

Tijdens een vakantie aan de Costa Brava geniet je niet alleen van de rust, maar ook van de mooie omgeving met vergezichten, de fantastische streekwijnen, cava’s, Catalaanse en Spaanse gerechten, de nabijheid van uitgaansgelegenheden en de gastvrijheid van het land.

Cultuurrijk achterland

Het cultuurrijke achterland bestaat uit bestaat uit vele Middeleeuwse stadjes met bijzondere musea en ook opgravingen uit de Romaanse tijd. Vergeet hierbij vooral niet de volgende plaatsen te bezoeken: Peratallada, Palau Sator, Ullastret (Romeinse opgravingen), Pubol (een leuk Dali museum, waar ook zijn vrouw Gala begraven ligt).

????????????????????????????????????
Restaurants en wijnen

In Girona en Barcelona, maar ook in de buurt van de vakantievilla’s kun je heerlijk eten, van simpele streekgerechten in een eenvoudig restaurantje tot exclusieve gerechten in een sterrenrestaurant. De wijnen en cava’s zijn wereldberoemd, denk aan de bekende wijnstreken Emporda, Perelada, Cordorniu. Kwaliteit in elke prijsklasse.

DSC_0542
Aiguamolls de L’Empordà

Voor natuurliefhebbers is het natuurgebied Aiguamolls de L’Empordà absoluut de moeite waard om te bezoeken. Dit moerasgebied bestaat uit meren, rivieren, zoet- en zoutwater lagunes, moerassen, duinen en dijken. Lees meer. 

vulkanen_4
????????????????????????????????????
IMG_2590
IMG_2673