Reset Password

header_image
Your search results
Het andere Spanje

Het echte genieten begint in een van onze villa’s, gelegen in het mooiste (middelste) gedeelte van de Costa Brava. Vanaf deze toplocaties met veel ruimte heb je prachtig uitzicht op zee of het mooie achterland.

Landschap

Het landschap is heel gevarieerd: bossen, heuvels, bergen en dalen, boomgaarden, akkers, rijstvelden en de mooiste grote en kleine stranden, gelegen aan prachtige baaien. In dit natuurgebied, met een uitbundige flora en fauna, kun je ook heerlijk wandelen en fietsen.

Bereikbaarheid

De vakantievilla’s liggen op slechts 1400 km van de Nederlandse grens, dus per auto is het prima bereikbaar. Liever vliegen? Op 40 km afstand ligt het vliegveld Girona, waar dagelijks goedkope vluchten heen gaan. Het is ook mogelijk om naar Barcelona te vliegen.

Begur
Middeleeuwse stadjes
Langgerekte stranden en pittoreske baaitjes

Pals heeft een breed strand van 6 km lang, dus zelfs in het hoogseizoen is hier veel rust en ruimte. Enkele kilometers verder ligt het strand van Sa Riera (Begur) aan een schilderachtige beschutte baai. Ideaal voor het voor- en naseizoen! Vanaf de kleine strandjes is het fantastisch snorkelen en duiken tussen de rotsen.

In de buurt van bekende toeristische plaatsen

Het massatoerisme van de Costa Brava is gelukkig geconcentreerd op slechts enkele plaatsen, zoals Estartit, Playa de Aro, Lloret de Mar en Rosas. Maar liefhebbers hoeven niet ver te gaan om ‘s avonds lekker uit te gaan, te winkelen en te flaneren over de mooie boulevards en in de drukke winkelstraten.

Fietsen door de akkers en klaprozenvelden

Voor natuurliefhebbers is het natuurgebied Aiguamolls de L’Empordà absoluut de moeite waard om te bezoeken. Dit moerasgebied bestaat uit meren, rivieren, zoet- en zoutwater lagunes, moerassen, duinen en dijken. Lees meer over de natuur & cultuur.

De Middeleeuwse stadjes Pals en Begur

De Middeleeuwse stadjes Pals en Begur kennen geen hoogbouw en geen massatoerisme. Toch zijn alle faciliteiten direct in de omgeving. Strand, winkels, terrassen, restaurants, tennisbanen, midgetgolf, kinderspeelplaatsjes, golfbanen en alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie.

Van beschutte baaitjes tot langgerekte stranden

Deze omgeving is een unieke bestemming voor golfliefhebbers. Binnen een straal van 3 km zijn twee fantastische golfbanen: Golf de Pals en Golf de Empordá. Lees meer over de activiteiten.

Girona en Barcelona

Girona en Barcelona zijn heel goed te bereiken met de auto en de trein. Een bezoek aan deze steden is leuk te combineren met een gezellige lunch of een heerlijk diner.

IMG_4985
Markten in de nabije omgeving
Markten

Wil je naar de markt? Er is er elke dag wel een in de nabije omgeving. De zondagsmarkt in Palafrugell en de markt in La BisBal zijn zeker de moeite waard.